Om Miia-smycken


Om Miia-smycken

Miia-smycken är mitt företag som funnits sedan början av 2010.  Miia-smycken var till en början endast en hobby, men är nu min bisyssla som ger stor glädje till mig själv och förhoppningsvis också till andra.
Jag har alltid varit kreativ och njutit av att teckna. Smyckes skapandet kom dock som en överraskning!
Under våren 2009 deltog jag i en kvinnoweekend där armband tillverkade av akrylpärlor fanns till försäljning. Mina vänner beundrade armbanden och övervägde att köpa som minne från helgen.
 Själv beundrade jag också armbanden men utbrast:- sådana kunde man ju göra själv!

Fick till min stora besvikelse och skam märka att mitt uttalande gjorde att mina väninnor inte köpte armband åt sig som minne från weekenden. Ledsen och besviken på mig själv tänkte jag att jag kan tillverka till mina vänner varsitt armband som en försonings present.
Sagt och gjort, från julens pyssel hade jag kvar pärlor och av dem tillverkade jag några armband. Rätt nöjd blev jag själv och ganska snart efter weekenden hölls ett tillfälle för kvinnor i Kokkola/ Karleby.
Jag antog att mina vänner skulle delta och tog på mig armbanden som jag tillverkat, men gömde dem innanför ärmen. Det kändes lite pinsamt och besvärande att jag gjort något "så löjligt" som några armband.

Mina vänner var inte på kvinnotillfället men talarens ord fångade mitt intresse. Hon talade om de "talenter" de gåvor vi fått av Gud och hur vi använder/använt dem. Hon sa ungefär: -Sen vi livets slut när vi möter Herren och han frågar: Hur har du använt dina gåvor?-vad svarar du då?

Där i stolen kände jag hur jag sjönk ner och tyst inom mig svarade- I dag har jag bara tillverkat några armband! Med bultande hjärta och generad började tanken på att ta mina kreativa gåvor i användning formas.

Senare har mina vänner fått sina smycken. De hade heller inte alls något minne av mina ord, men för mig blev det en viktig vändpunkt.

Till en början tillverkade jag smycken i ren och skär glädje för mig själv. Min första försäljning var en katastrof. Inget sålt! Jag hade bord på ett loppis och sålde bort baby-kläder men ville samtidigt visa upp mina alster. Fast inga smycken såldes kände jag en stor glädje av att se att smyckena hade blivit flyttade-någon hade sett och prövat dem! Det här sporrade till att våga visa upp mina smycken.
De första somrarna besökte jag kvällstorg och marknader och den respons jag fick gav mig mod att fortsätta.

Nu har miia-smycken varit en del av mitt liv i fem år. Mycket glädje har jag själv fått av mitt skapande.
 Men det rikaste och bästa är den respons jag fått av kvinnor som fått smycken som gåva, köpt mina smycken eller beundrat smycken. För mig personligen är det viktigaste vad Gud gjort i mitt liv och andras liv genom smycken och bloggen. Att se kvinnor ta till sig skönheten, se hur Gud reparera och upprättar kvinnors självbild.

" Till glädje för smyckesbärare och betraktare"

Miia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar