onsdag 3 juli 2013

Trevliga pärl-uppköpsställen!

Det bästa med smyckes skapandet är att möta människor.Trevliga kunder. Och så dom bransch-kunniga kvinnorna! Mina två favoriter är Ulla på Kirjohelmi och Jaana på Helmientalo. De är mina favoriter för att de är så trevliga, vänliga och serviceinriktade.                                                       KIRJOHELMIUlla som har närbutiken Kirjohelmi i Jakobstad är alltid tjänstvillig. Beställningarna kommer snabbt och kvaliteten är god. Redan i flera år har jag köpt många av mina pärlor från Kirjohelmi och det är trevligt att sticka sig in till Ulla, få beställningen och prata en stund.
      Väggarna, skåpen och förrådet dignar av pärlor! Hit är det roligt att komma på uppköp!
Och det bästa är att det är så nära att jag kan sticka mig in på arbetsresan eller bara enkom bara man avtalat tid innan.

                                           HELMIENTALOJaana Hopkins som äger Helmientalo
 Helmientalo i Virrat är ett trevligt utflyktsmål. Väggarna här fylls med kristall, sötvattens och stenpärlor. Jaana som äger Helmientalo bjuder frikostigt på råd och berättar olika smyckestillverknings knep. Du kan boka in dig till smyckestillverkningskurser eller komma med hela familjen och ha en trevlig utflykts dag.
I sommar har De satsat på uteplatser på gården, grillplats, pilkastning och en vacker oas på gården. Jaana som är artesan har vackra glasarbeten i fönstren, skulpturer på gården, en riktig kreativitetens hemvist.


Tidigt i Juni var det ännu lite sparsamt med blommor på gården men senare i sommar blir det en prunkande oas.

 Grillplats där medhavd matsäck kan intas. Trevligt initiativ. Man vet ju aldrig hur länge en pärl-tokig mamma kan titta på pärlor.
Blir tiden lång kan man alltid kasta pil eller sitta och sola i de härliga gårdsmöblerna.
Kristall pärlor i långa banor!
 Helmientalo är beläget i en gammal skola och de gamla skolsalarna är fyllda av pärlor. Utomordentliga undervisningsutrymmen med stora fönster.
Jaana visar min mamma ett av sina glas arbetenJa Ni ser ju själva hur jag myser! Här går tiden snabbt! Och det bästa är att du alltid möts av serviceinriktad personal. Här får du fråga tips och råd och du får alltid hjälp. Inga frågor är för små eller enkla. Ingen rynkar på näsan om du inte vet eller kan och här finns vackra modeller på väggar och bord för att inspirera dig till nya arbeten!

En bröllopsdekoration

Halsbandsmodell
                                                Trevliga pärluppköp till Er alla pärlintresserade!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar