måndag 30 december 2013

Saknadens tvingande kraft


Glädjen över att skapa fyller mig på ett nytt sätt. Möjligheterna känns otaliga! För första gången som vuxen känner jag av lekens lätthet istället för saknadens tvingande kraft.
Att göra det som är naturligt istället för att tvingas göra det som inte är naturligt.
Jag tror att det finns många som kan känna igen sig i beskrivningen av saknadens tvingande kraft. Det som hjärtat längtar efter. Det har kanske inte med  skapande att göra, det kan vara på helt andra plan.
Jag vill uppmuntra dig som läser att söka Guds plan med ditt liv. Vilken väg skall du ta? Vem är du ämnad att vara? Och är det så att livets väg blev krokigt, du tog ett sidospår, Gud kan föra dig rätt.
Min dotter gav mig en tavla i julklapp var det står; Minns gårdagen, dröm om morgondagen, LEV I DAG.
Men jag tror det viktiga är: lägg ditt liv i Guds hand. Han har din gårdag, din framtid och din Nutid i sin hand. Det som skadat dig i det förgångna kan i Guds hand bli till en pärla. Din framtid vill han göra ljus och du får leva nu. När jag ser bakåt, kan jag se många krokar. Somliga steg har jag gjort av feghet, rädsla, gamla sår har fått leda mig. Min väg har inte varit rak. Den har inte heller varit lätt. Men jag tror att alla mina erfarenheter är pärlor jag fått. Nu är det upp till mig att förvalta. Vill jag gömma och glömma, eller berätta om vägen.

På bilden: Ringarna söt av sötvattenspärlor på metallarbetet. Livspussel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar